det særligt sensitive intellekt

Denne side er tiltænkt information til brug for det særligt sentive intellekt...

mandag den 6. december 2010

Særligt sensitive mennesker - Lise August

Fra: http://www.sensitiv.dk/ , Lise August

Det sensitive nervesystem
Mellem 15 og 20 % af alle danskere er fra fødslen særligt sensitive mennesker (også kendt som HSP - højt sensitiv person). Deres nervesystem bearbejder alle stimuli mere dybt end gennemsnittet. Derfor er de ofte kreative, begavede, dybsindige og har stor indlevelsesevne.

Behov for at leve sensitivt
Særligt sensitive mennesker (HSP) kan let føle sig overvældede, hvis de ikke lever i god balance med deres sensitivitet. De har behov for at blive tilpas stimuleret i stedet for at leve med for mange stimuli.

Kend din sensitivitet
I undermenuerne kan du teste dig selv for tegn på sensitivitet og få mere information om emnet. Du kan læse om forskellige typer sensitivitet. Og få indblik i de mange fordele ved at være sensitiv.

Elaine Arons tekster
Den amerikanske forsker og kliniske psykolog Elaine Aron ph.d. har givet tilladelse til, at tekster fra hendes hjemmeside bliver oversat til dansk og udgivet på Sensitive Balances hjemmeside. Elaine Aron er pioner inden for området særligt sensitive mennesker HSP. Igennem mange år har hun givet et omfattende bidrag til forskning, undervisning og psykoterapi.

Om Sensitive Balance

Et liv i balance med sensitiviteten

Sensitive Balance har fokus på at hjælpe særligt sensitive mennesker til at reducere og håndtere overstimulering og på at opbygge et liv i balance med sensitiviteten. Vi anvender forskellige psykologiske tilgange til at skabe positiv forandring. I undermenuerne kan du læse mere om os, hvad vi laver og vores formål.

Vores metoder

Vi er forankret i humanistisk og eksistentiel psykoterapi, samt i kognitiv terapi og den positive psykologi - og når det er nyttigt og meningsfuldt, inddrager vi forskellige andre metoder og tilgange. Vi er løbende under efteruddannelse og supervision for at sikre det faglige niveau.

Mange veje til positiv forandring

Vi arbejder med respekt for, at alle mennesker ønsker at blive set, hørt og forstået - og at der er mange veje til skabe positiv forandring.

Internationalt netværk 

Vi er i løbende kontakt med internationale kapaciteter inden for arbejdet med særligt sensitive mennesker, og vi arbejder for at arrangere seminarer med dem i Danmark. Vi er desuden ved at opbygge et europæisk netværk inden for området. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar