det særligt sensitive intellekt

Denne side er tiltænkt information til brug for det særligt sentive intellekt...

onsdag den 8. december 2010

Strategier - Lise August - Lev bedre med sensitivitet

Lise og Martin August- Lev bedre med sensitivitet
http://www.sensitiv.dk/

"Strategier - på vejen til at leve i balance med sensitiviteten Lev bedre med sensitivitet
At leve bedre med sensitiviteten kræver en grundlæggende positiv indstilling til at være sensitiv: du tager vare på din sensitivitet i stedet for at bekæmpe den. Du tager ansvar for din konstitution og bliver ekstra god til at prioritere - på den måde skaber du et meningsfuldt liv, hvor du er tilpas og positivt stimuleret."

 Fem tilgange
Du kan her læse om fem tilgange, der kan hjælpe dig til at leve bedre med sensitivitet. Det er strategier, som kan bruges, uanset hvilken sensitiv profil du har.
1. Fravalg - tilvalg
Du forsøger at fravælge forkerte stimuli og vælge de rigtige til. Ubehag ved forkerte stimuli kan erstattes med nydelse af de rigtige stimuli. Nogle gange er fravalget delvist: ørepropper fjerner måske kun halvdelen af den generende støj. Også tilvalget kan være delvist: der er grænser for, hvor meget du kan lave om på omgivelserne og dig selv.

2. Håndtering & mestring
Du lærer teknikker og værktøjer, som gør det muligt for dig at klare situationer, som er ubehagelige eller overstimulerende. F.eks. er det ikke muligt at fjerne en smerte, men du lærer via psykologiske teknikker at forandre din oplevelse af smerten, så du mestrer den. Eller du ønsker at klare en krævende periode på dit arbejde og lærer teknikker til at håndtere stress.

3. Acceptere & rumme
Der findes ubehagelige stimuli, som du hverken kan vælge fra eller gøre noget ved. Ved at acceptere og rumme undgår du at blive et offer. Eksempelvis kan du bruge humor i stedet for at være fortvivlet, eller du kan vælge visdom i stedet for vrede og bitterhed. At acceptere og rumme det smertefyldte og ubehagelige i livet skal ikke forveksles med opgivelse - der er stor forskel!

4. Overblik & klarhed
Det handler her om at forstå, hvilken af de tre andre tilgange, der er den bedste for dig i den konkrete situation. Overblik og klarhed styrker din skelneevne og hjælper dig til at leve med opmærksomhed og nærvær - og til at undgå en automatpilot indstilling, hvor du altid vælger den samme tilgang til din sensitivitet.

5. Indre fordybelse og daglig praksis
Via indre fordybelse og daglig praksis, hvor du træner din opmærksomhed i at fæstne sig ved indre stilhed, og hvor du træner din krop i at være afspændt og smidig, kan du opbygge en fysisk og psykisk robusthed, som påvirker dig på alle områder af livet og udvikler hele din personlighed positivt. Herved vil du gradvist gøre mere og mere brug af de positive kvaliteter ved at være særligt sensitiv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar